MARA BALLS
PAULI HANHINIEMEN RETKUE
BROADCAST
EMILIA SISCO WITH HELGE TALLQVIST AND HIS BAND
DIONYSIAN BAND PLAYS DOORS
ARI KIVISTÖ BAND

ATTE BLOM – RYTMIRAIDE FESTIVAALIN SUOJELIJA V. 2014

Atte Blomia voi huoletta sanoa suomalaisen levytuotannon grand old maniksi. Hän aloitti levytuottajan uransa vuonna 1966 perustamalla Love Recordsin yhdessä Christian Schwindtin ja Otto Donnerin kanssa. Love oli pitkään Suomen ainoa ja kiistämättä paras rock-musiikkia julkaissut levy-yhtiö, joka julkaisi elinkaarensa aikana 384 albumia. Rockin ohella Loven julkaisupolitiikka rönsyili myös laulelmien, jazzin, kansanmusiikin ja näiden yhdistelmien alueille.

Loven artistikaarti edusti suomalaisen populaarimusiikin klassikoita: Blues Section, Wigwam, Tasavallan Presidentti, Hurriganes, Juice Leskinen, Dave Lindholm, Mikko Alatalo, Rauli Badding Somerjoki, M. A. Numminen, Royals, Rock'n'roll Band... lista on liian pitkä, jotta se voitaisiin edes tyhjentävästi esittää. Kaikkien näiden osalta Aten kädenjälki näkyi vahvasti sekä tuotannossa että markkinoinnissa.

Loven mentyä konkurssiin vuonna 1979 Atte perusti yhdessä Pekka Aarnion kanssa Johanna-levymerkin, jonka artistilista kilpailee ainoastaan Loven kanssa. Tuomari Nurmio, Kari Peitsamo, Agents, Pelle Miljoona, Problems, Ratsia, Leevi And The Leavings, Sleepy Sleepers, Ultra Bra, Stone, Kotiteollisuus... lista on pitkä tässäkin. Johannan jälkeen Atte  on jatkanut levyn tuottamista näihin päiviin asti Pyramid- ja Megamania-levymerkeillä. Tällä hetkellä Atte Blom vaikuttaa Unja Recordsin osakkaana, joka on julkaissut mm. viimeisimmät Jukka Kuoppamäen ja Kari Kuuvan levyt. Myös Rytmiraiteella esiintyvä Sira Moksi on Atte Blomin "löytö".

Lyhyesti sanottuna: Atte Blom on todennäköisesti rakentanut, kehittänyt ja ohjannut suomalaista populaarimusiikin tarjontaa enemmän kuin kukaan muu. Koskaan.

Atte